Hlavní navigace

Internet Info spouští informační server Digitálně.tv

4. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Internet Info, mimo jiné vydavatel Lupa.cz a DigiZone.cz, dnes oficiálně spustila státní informační web Digitálně.tv, který provozuje pro Národní koordinační skupinu pro přechod na digitální televizní vysílání. Na rozdíl od webu Českých Radiokomunikací se server Digitálně.tv nevěnuje jen digitálnímu terestrickému vysílání. Do jeho záběru spadají i digitální kabelovka a satelit i IPTV platformy. Připraveny jsou informace o jednotlivých možnostech příjmu digitální televize včetně…

Společnost Internet Info, mimo jiné vydavatel Lupa.cz a DigiZone.cz, dnes oficiálně spustila státní informační web Digitálně.tv, který provozuje pro Národní koordinační skupinu pro přechod na digitální televizní vysílání. Na rozdíl od webu Českých Radiokomunikací se server Digitálně.tv nevěnuje jen digitálnímu terestrickému vysílání. Do jeho záběru spadají i digitální kabelovka a satelit i IPTV platformy. Připraveny jsou informace o jednotlivých možnostech příjmu digitální televize včetně porovnání kladů a záporů.

Návštěvníci webu Digitálně.tv na něm najdou odpovědi na otázky, proč se vlastně na digitální vysílání přechází, koho se digitalizace týká a co musí udělat pro to, aby mohl i po vypnutí analogových vysílačů dále přijímat televizní signál. Za pozornost stojí také interaktivní mapa České republiky. Díky jejímu barevnému rozlišení například čtenář snadno zjistí, zda se v jeho regionu blíží termín vypnutí analogového terestrického vysílání. Nechybí ani přehledné fotografické návody zapojování set-top-boxů. Obsah webu bude pravidelně aktualizován a doplňován o novinky, které bude proces digitalizace postupně přinášet. Šéfredaktorem je Juraj Koiš, který do listopadu letošního roku působil jako šéfredaktor odborného serveru RadioTV.cz. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).