Hlavní navigace

Sportovní kanál O2 Sport odstartuje 15. srpna. Chystá Ligu mistrů a F1

12. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: O2
Sport je jedním z hlavních zdrojů sledovanosti O2TV. Operátor proto připravuje vlastní digitální kanál.

Kvůli novince zakládá operátor i novou dceřinou společnost, která má podle marketingového ředitele O2 Davida Duroně ulehčit její rozjezd. A to především kvůli tomu, že mateřský operátor je kótováný na pražské burze a kvůli podmínkám Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. 

„Společnost vznikne během několika týdnů a bude vytvářet kompletní obsah pro nový kanál,“ vysvětlil Jindřich Fremuth, ředitel rezidentní divize s tím, že ještě čekají na udělení licence.

Průměrný divák O2TV dnes stráví přibližně 48 minut denně sledováním sportovních přenosů. To je hlavní argument, který přesvědčil vedení operátora ke spuštění nového kanálu.


Autor: O2

Kromě tříletých exkluzivních práv na fotbalovou Ligu mistrů chce tým pod vedením Marka Kindernaye pořídit k F1 i práva na závody WRC. „Rádi bychom odvysílali už srpnovou Velkou cenu Německa,“ vysvětlila Anna Lenerová

Změn dozná i kanál O2info, který bude nově sloužit jako edukační platforma. „Chtěli bychom tam zákazníky učit, co je všechno s IPTV možné,“ dodal Kindernay. Nový kanál totiž slibuje nové možnosti sledování sportovních přenosů. 

U fotbalu bude možné přepínat mezi souběžně hranými zápasy a formulové závody budou moci diváci sledovat i z pohledu pilota. Kromě televize je možné sledovat program i v mobilním telefonu. „Momentálně si naši mobilní aplikaci stáhlo kolem 280 tisíc lidí. Samotné O2TV si předplácí necelých 190 tisíc zákazníků,“ vysvětlil Duroň. 

Tipy C

Kanál odstartuje patnáctého srpna a živý program bude startovat v osm ráno a končit kolem půlnoci. Podle Kindernaye firma už dnes vyjednává s tuzemskými kluby, které mají potenciální možnost dostat se do předkol Ligy mistrů. Cenu zástupci operátora zatím neprozradili.

Stejně tak ještě dobíhají jednání o moderátorech, kteří by měli zasednout i do studia. „Myslím, že Čapek a Bouček jsou dva extrémy a rádi bychom se dostali někam mezi ně,“ dodal Kindernay. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).