Hlavní navigace

Investiční hody pokračují. Slovenské Photoneo hlásí 2,1 milionu eur

17. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Celou akci vede pražský fond Credo Ventures, ale podílí se na něm celá řada investorů z Česka a Slovenska.

Janečkovo RSJ, Miroslav Trnka z Esetu, nebo třeba duo z Avastu Eduard Kučera a Pavel Baudiš. To je jen část investorů, kteří se podíleli na jedné z nejvyšších letošních investic na česko-slovenské startupové scéně. Investici do slovenského startupu vede Credo Ventures, respektive Andrej Kiska, který ve firmě má na starosti slovenskou scénu.

Photoneo dokazují, že i střední Evropa může přinést světu technologie, které mají globální šance a mohou změnit zaběhlou praxi, komentuje investici Kiska. 

Photoneo staví svůj byznys na vlastní metodě 3D snímání objektů. Kamery firmy umí snímat video při snímkovací frekvenci 60 FPS. Firma už testuje a svou technologii chce cílit do autoprůmyslu, logistiky, nebo třeba i do zdravotnictví.

DT24

Investice nám pomůže dokončit čip, díky kterému bude moci kamera fungovat rychleji v plném rozlišení. Zároveň chceme posílit tým jak na vývojové, tak obchodní straně, komentuje investici šéf firmy Jan Žižka

Konkurence je přitom velká. Na trhu už působí hned čtyři projekty, které by mohly ambice rozjíždějícího se startupu ohrozit. Žádná z konkurenčních firem ale neposkytuje tak kvalitní obraz v takové rychlosti, dodává Kiska. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).