Hlavní navigace

iPad 2: tenčí, lehčí, rychlejší a se dvěma kamerami

4. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Apple konečně představil tablet iPad 2, o kterém se hodně mluvilo a psalo už delší dobu. Nástupce původního modelu přichází jako tenčí, lehčí a rychlejší. Tenčí je konkrétně o celou třetinu (tloušťka činí jen 8,8 milimetru) a lehčí o ne zrovna zanedbatelných 15 procent (hmotnost činí 601 gramů resp. 607 gramů v případě 3G verze). O lepší výkon se má postarat nový dvoujádrový procesor Apple A5 s taktovací frekvencí 1 GHz. Čtečku paměťových karet nebo USB port pro připojení flash disku byste ale…

Apple konečně představil tablet iPad 2, o kterém se hodně mluvilo a psalo už delší dobu. Nástupce původního modelu přichází jako tenčí, lehčí a rychlejší. Tenčí je konkrétně o celou třetinu (tloušťka činí jen 8,8 milimetru) a lehčí o ne zrovna zanedbatelných 15 procent (hmotnost činí 601 gramů resp. 607 gramů v případě 3G verze). O lepší výkon se má postarat nový dvoujádrový procesor Apple A5 s taktovací frekvencí 1 GHz. Čtečku paměťových karet nebo USB port pro připojení flash disku byste ale stále hledali marně.

ebf - partner 1

Druhá generace iPadu však dostává do vínku konečně i kameru, respektive rovnou dvě. K dispozici bude zadní kamera schopná zaznamenávat video v HD rozlišení (720p při 30 snímcích za sekundu) a asistovat ji bude ještě přední kolegyně pracující ve VGA rozlišení, která bude určená pro videohovory realizované prostřednictvím služby FaceTime. Ta se tak tedy nyní dostává v plné parádě i na iPad. Apple slibuje i delší výdrž baterie, konkrétně až rovných deset hodin. 

Zdroj: Apple

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).