Hlavní navigace

iTunes Ping definitivně končí 30. září

13. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Už někdy v květnu vznikající zprávičky o tom, že by Apple mohlo chtít zrušit vlastni pokus o sociální síť, mají nyní jasný výsledek. Ping končí k 30. září a nové uživatele už nenabírá. Ping se objevil v září 2010 coby pokus o vlastní sociální síť od Apple založenou na sdílení hudby, ale nepodařilo se mu vyvolat zájem  uživatelů. A ani nakonec nebylo jasné, jestli cílem Pingu je reagovat na rostoucí vliv sociálních sítí nebo jenom na sílící pozice služeb pro hudební streaming. Nejistota se…

Už někdy v květnu vznikající zprávičky o tom, že by Apple mohlo chtít zrušit vlastni pokus o sociální síť, mají nyní jasný výsledek. Ping končí k 30. září a nové uživatele už nenabírá. Ping se objevil v září 2010 coby pokus o vlastní sociální síť od Apple založenou na sdílení hudby, ale nepodařilo se mu vyvolat zájem  uživatelů. A ani nakonec nebylo jasné, jestli cílem Pingu je reagovat na rostoucí vliv sociálních sítí nebo jenom na sílící pozice služeb pro hudební streaming. Nejistota se nakonec možná projevila nakonec i v tom, že Ping nebyl pořádně ani jedno. A navíc se nikdy součástí Pingu nestala odpovídající integrace s existujícími sociálními službami a nástroji.

Doposud existující adresa www.apple.com/itunes/ping/ přestala fungovat již nyní (přesměruje přímo na iTunes). 

Zdroj: Apple to kill Ping social music sharing service on Sept. 30

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).