Hlavní navigace

Jabbim čekají změny, většina služeb bude placená

16. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český projekt Jabbim čekají změny v čele se zpoplatněním všeho nad rámec nejzákladnějších služeb. Jan Pinkas, jehož společnost HumboldTec za známým českým Jabber serverem stojí, vysvětluje, že projekt není výdělečný. Uživatelé placených VIP účtů prý nezaplatí potřebnou pracovní sílu. Rozhodl jsem se po zralé úvaze, že to takto nejde dál. Proto v nejbližších měsících dojde na Jabbim projektu k výrazným změnám. Budu se mu věnovat full-time a pokud to vyjde, začneme budovat silnou technologickou…

Český projekt Jabbim čekají změny v čele se zpoplatněním všeho nad rámec nejzákladnějších služeb. Jan Pinkas, jehož společnost HumboldTec za známým českým Jabber serverem stojí, vysvětluje, že projekt není výdělečný. Uživatelé placených VIP účtů prý nezaplatí potřebnou pracovní sílu. Rozhodl jsem se po zralé úvaze, že to takto nejde dál. Proto v nejbližších měsících dojde na Jabbim projektu k výrazným změnám. Budu se mu věnovat full-time a pokud to vyjde, začneme budovat silnou technologickou firmu, která bude Jabbim provozovat a dále rozvíjet, vysvětluje Jan Pinkas na Posterous.com.

Jabbim i přes své četné klady pořád spadá spíše do kategorie „nadšeneckých“ projektů. To se má ale změnit. Jan Pinkas říká, že chce výrazně zapracovat na marketingu a Jabbim opřít o placené služby. Konkrétně by si zájemci měli připravit 190 korun ročně: Nebudeme vás zahlcovat reklamou. Za nadstandardní služby ale budeme chtít vaše peníze. Víme, že mnoho z vás odejde ke konkurenci, která je dostupná zdarma. Spuštěn bude také e-shop s reklamními předměty. Web bude vůbec oblast, které se budeme hodně věnovat, doděláme novou www prezentaci, nový webklient se sociálními funkcemi vypadá také zajímavě, nastiňuje plány Jan Pinkas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).