Hlavní navigace

Jabbim.cz zavádí hlasovou komunikaci

20. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Známý český Jabber server Jabbim.cz po zavedení Jabber2Jabber transportu pro VIP uživatele přišel s další novinkou. Tentokrát jde o hlasovou komunikaci. Na Jabbim.cz si můžete stáhnout speciální edici Psi pro Windows. V nastavení účtu si nastavte proxy pro přenos dat na proxy.jabbim.cz a STUN server na stun.jabbim.cz (Všeobecné / Nastavení účtu / Váš účet / Změnit / Různé), popisuje se na Jabbim.cz postup zprovoznění bezplatného volání. Pak už prý stačí jen kliknout pravým tlačítkem myši na…

Známý český Jabber server Jabbim.cz po zavedení Jabber2Jabber transportu pro VIP uživatele přišel s další novinkou. Tentokrát jde o hlasovou komunikaci. Na Jabbim.cz si můžete stáhnout speciální edici Psi pro Windows. V nastavení účtu si nastavte proxy pro přenos dat na proxy.jabbim.cz a STUN server na stun.jabbim.cz (Všeobecné / Nastavení účtu / Váš účet / Změnit / Různé), popisuje se na Jabbim.cz postup zprovoznění bezplatného volání. Pak už prý stačí jen kliknout pravým tlačítkem myši na kontakt, kterému chcete zavolat. Ten ovšem samozřejmě musí využívat patřičné softwarové vybavení.

Hlasové komunikace mohou využívat i uživatelé Linuxu. Časem by se měla objevit i v programu Jabbim IM, který spadá pod projekt Jabbim.cz. Využit je Jingle, který kromě přenosu hlasu může posloužit i při přenosu videa z webové kamery. Jinak ve světě instant-messagingu hlasová komunikace nebo videohovory samozřejmě nejsou žádnou novinkou. Zmíněné funkce už hezkou řádku měsíců podporují ICQ, Windows Live Messenger, Yahoo Messenger, Google Talk nebo Skype. (Root.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).