Hlavní navigace

Jako Netflix. YouTube chystá premiéru svých prvních pořadů

4. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Placená verze YouTube funguje už od konce října a v polovině února se dočká vlastního obsahu pro předplatitele.

Služba YouTube Red odstraní z videoserveru reklamy a teď připravili tvůrci i vlastní obsah. Premiéra nových titulů proběhne příští týden. YouTube to ohlásil na svém blogu. V České republice zatím služba nefunguje.

Kromě už oznámených projektů jako třeba série, které jméno propůjčil youtuber PewDiePie, zbytek titulů sází na osvědčené seriálové formáty. Trip to Unicorn Island otevírá pohled do života Lilly Singh a komediemi by měly být taneční Dance Camp nebo série Lazer Team. 

Google tak naskočil na vlnu, kterou rozjel Netflix a Amazon. Vlastní seriály a pořady pomáhají internetovým značkám k většímu zásahu i tím, že začaly běžně získávat televizní ceny Emmy. 

BRAND24

Rudý YouTube nasadil předplatné ve výši deseti dolarů. Za to uživatelům zruší reklamu a umožní jim stahovat si videa a sledovat je pak off-line v mobilu. K tomu ještě aplikace umožňuje i v mobilu přehrávání videí na pozadí. 

Google svůj videoserver ždíme postupně. Firma ohlásila ještě aplikaci, která si z databáze vytáhne jen hudbu – YouTube Music, která se zařadila po bok YouTube Gaming a YouTube Kids.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).