Hlavní navigace

Javořice ruší vysílání Primy na Kleti, myslí si mluvčí Kocová

16. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
16. 7. 2009

Obyvatelé jižních Čech mají problém s příjmem analogového signálu nejen díky tomu, že na vysílači Kleť probíhá příprava na start digitálního vysílání, to současné je svedené proto do náhradní antény, ale zřejmě také díky rušením digitálním multiplexem 1 z vysílače Jihlava – Javořice. Konkrétně se to týká televize Prima na TVP Holubov, kde je výkon 0.1 kW. Alespoň to si myslí mluvčí stanice Jana Kocová.

Tento vysílač (Javořice, pozn. red.) je provozován s vysokým výkonem, takže ruší i signál Primy z Budějovic. To se projevuje šumem v obraze i zvuku, případně ztrátou signálu, pokud byl už původní signál na hraně příjmu, uvedla Kocová pro Jindřichohradecký deník. Výkon Primy na Kleti je ale pouhých 100 Wattů. Mluvčí doporučuje přeladit divákům na analogový vysílač Včelná na kanále 51. Další z možností je počkat v takto zasažených oblastech na spuštění DVB-T vysílání multiplexu 2, dodala.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).