Hlavní navigace

Je internet a kabelová televize nutností? Jednotný názor není

21. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
21. 4. 2010

Internet a kabelová televize jako přirozené právo pro všechny? Názory na tuto skutečnost se liší i v nejvyšších kruzích justice. Jak dnes informuje server Aktuálně.cz, Ústavní soud řešil případ ženy v invalidním důchodu, která byla obviněna z podvodu. Ta tvrdí, že kabelová televize a internet je nutností a nejde o žádný luxus. Vrchní soud v Olomouci ji ovšem odsoudil za to, že nezaplatila 420 tisíc svému právníkovi.

Žena byla odsouzena k podmíněnému trestu na tři roky za podvody, jejichž výše dosáhla 10 milionů korun, informuje Aktuálně.cz. Senát se však nakonec přiklonil k tomu, že kabelová televize a internet jsou skutečně nutnou součástí takto postiženého člověka. Jeho samotná předsedkyně z Ústavního soudu však hlasovala proti návrhu. Pro byli další dva soudci. Skrze technologie je realizováno právo jednotlivce na osobní rozvoj, vztahy s ostatními lidmi a vnějším světem, tedy právo na soukromý život, uvádí zpravodajský web s odvoláním na výrok soudců.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).