Hlavní navigace

Je tu druhý Mr. Robot, (ne)kopírující čínská velmoc, rekordní hodnota enginu Unity

15. 7. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Mr. Robot Autor: USA Network
Amazon AWS, VMware, Tencent a Google na nákupech. Český Profinit dokončil odkup podílu ze zahraničí. Výběr zpráv ze světa velkého IT, každý pátek na Lupě.

Vždy v pátek připravuje reportér Jan Sedlák výběr zajímavých zpráv ze světa velkých IT firem. Co se událo v tomto týdnu?

Český Profinit finálně dokončil odkup podílu od rakouské investiční skupiny New Frontier Group. Zároveň také došlo k vyčlenění Manta Tools, kteří už mají mezi zákazníky Comcast či PayPal, do samostatné firmy. O plánech a číslech Profinitu v dřívějším článku.

Rozběhla se druhá sezóna seriálu Mr. Robot. Titul je zajímavý zejména tím, že se věnuje příběhu kolem hackera a celkem slušně zobrazuje i technické ajťácké detaily.

Amazon Web Services kupuje startup Cloud9. Jeho IDE nástroje pro vývoj mobilních a webových nástrojů integruje do svých služeb, produkt bude zároveň fungovat nezávisle. Pro AWS jsou vývojářské nástroje důležité, i kvůli Microsoftu.

Wired na YouTube zpřístupnil kompletní hodinový dokument Shenzhen: The Silicon Valley of Hardware. Popisuje, jak se z tohoto čínského megaměsta a oblasti stala velmoc ve vývoji a výrobě hardwaru, proč se tam přesouvají i cizinci či jak se rozvinulo tradiční čínské kopírování všeho.

Stále populárnější herní engine Unity, který do tohoto typu byznysu přinesl zásadní změny (verze zdarma a předplatné), dosáhl na hodnotu 1,5 miliardy dolarů. Bloomberg a další píší, že se blíží další investice, která má Unity Technologies na tuto hodnotu ocenit. Unity má kolem čtyř milionů registrovaných vývojářů a z mobilních her se dostal už i do větších projektů.

VMware kupuje společnost Arkin Net. Ta vyvíjí nástroje pro bezpečnost, analýzu a provoz takzvaných softwarově definovaných datacenter. VMware už tento koncept, kdy se k virtuálním serverům přidávají i sítě a storage, tlačí delší dobu. Do SDN naskočil především skrze odkup startupu Nicira. Arkin Net se stane součástí této nabídky.

Google kupuje malý projekt Kifi, který zapadne do divize Spaces, což je taková konkurence Googlu pro Slack.

Čínský obr Tencent Holding za 2,7 miliardy dolarů kupuje majoritní podíl v China Music Corp., informuje Wall Street Journal. China Music je tamní jednička ve streamování hudby. Tencent tak bude ovládat další část čínského internetového trhu. O hudbu a filmy se v Asii v současné době vedou velké přetahované, vedle Tencentu se o tyto oblasti snaží také Baidu a Alibaba.

cif 24 - early cena - média

IBM vedle center zaměřených na Watsona, IoT či open source otevírá také inovační centrum točící se kolem blockchainu. Sídlit bude v Singapuru a společně s dalšími (i státními) instituce má vymýšlet, jak blockchain nasadit v praxi ve finančnictví nebo kyberbezpečnosti. IBM už v cloudu spustila blockchain-as-a-service, podobně jako Microsoft.

Infor kupuje společnost Starmount. Výrazný vývojář ERP softwaru získané technologie začlení do svého CloudSuite Retail cloudu, který slouží zejména retailovým obchodníkům. Starmount přidává věci jako mobilní nakupování a podobně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).