Hlavní navigace

Jedenáct procent uživatelů v EU nepoužívá antivir

19. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Evropská agentura pro bezpečnost sítí a informací (ENISA) nedávno oznámila, že se podle jejího průzkumu 22 procent evropských uživatelů počítačů setkalo s internetovou kriminalitou.

V jednotlivých zemích je takových lidí i více. V Itálii jde třeba o třetinu uživatelů a v Česku o čtvrtinu uživatelů. Dobrou zprávou je, že po několika letech intenzivní osvěty nejen ze strany odborných médií (viz třeba náš tutoriál) 89 procent uživatelů používá antivirovou ochranu. Nicméně 38 procent lidí i tak…

Evropská agentura pro bezpečnost sítí a informací (ENISA) nedávno oznámila, že se podle jejího průzkumu 22 procent evropských uživatelů počítačů setkalo s internetovou kriminalitou. V jednotlivých zemích je takových lidí i více. V Itálii jde třeba o třetinu uživatelů a v Česku o čtvrtinu uživatelů. Dobrou zprávou je, že po několika letech intenzivní osvěty nejen ze strany odborných médií (viz třeba náš tutoriál) 89 procent uživatelů používá antivirovou ochranu. Nicméně 38 procent lidí i tak tvrdí, že nemá k dispozici dostatek informací o internetovém zločinu a ochraně proti němu. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).