Hlavní navigace

Jihočeský vysílač Kleť bude mít ve středu výluku, nepůjdou multiplexy 1, 2, 3 a rádia

16. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Devítihodinová výluka odlmčí většinu pozemně šířených televizních stanic v jižních Čechách. Signál České Radiokomunikace obnoví v 15:00 hod.

Na devět hodin se od zítřejší šesté hodiny ráno odlmčí veškeré televizní vysílání z hlavního jihočeského vysílače Kleť. „Aktuálně nebude vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov a multiplex 3 s programy Prima love, Prima Zoom, Óčko, Óčko Gold, Šlágr TV, Active TV, a Jihočeská televize,“ přiblížil mediální zástupce Českých Radiokomunikací Kamil Chalupa. Plánovaná výluka potrá do 15:00 hod.

“Na vysílači Kleť dojde i k přerušení rozhlasového vysílání, a to v době od 9.00 do 15.00 hodin. Toto se dotkne stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 91,1 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 94,1 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 102,9 MHz a v čase 9.00 až 11.00 hodin ČRo České Budějovice na frekvenci 106,4 MHz,” dodal Chalupa. Výluka se nedotkne vysílače Mařský vrch, který využívá stejné vysílací kanály a tvoří s Kletí jednofrekvenční síť.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).