Hlavní navigace

Jiří Peterka se stal novým radním Českého telekomunikač­ního úřadu

3. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Je bezesporu, že Jiří Peterka, mimo jiné držitel ocenění „Osobnost roku české informatiky a telekomunikací“, bude cennou posilou ČTÚ,“ uvedla v oficiálním prohlášení Hospodářská komora.

Odborný novinář a telekomunikační specialista Jiří Peterka byl na dnešním zasedání vlády jmenován novým členem Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Na svém soukromém účtu sociální sítě Twitter o tom informoval Jaromír Novák, předseda Rady ČTÚ. Chtěl bych moc poděkovat za držení palců a za všechnu podporu, které se mi dostalo. Snad v nové roli nezklamu, napsal k jmenování Peterka. Vláda jmenovala Peterku do Rady ČTÚ na doporučení ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka. Peterka se oboru telekomunikací dlouhodobě věnuje a je specialistou, kterého tento úřad bezpochyby potřebuje.

BRAND24

K TÉMATU: Telekomunikační specialista Jiří Peterka má velkou šanci usednout v Radě ČTÚ

Máme za to, že nominací Jiřího Peterky do rady ČTÚ ministr učinil významný krok k posílení nezávislosti úřadu a důvěry veřejnosti ve veřejnou správu telekomunikačních otázek. Je bezesporu, že Jiří Peterka, nezávislý publicista a pedagog Univerzity Karlovy a mimo jiné držitel ocenění „Osobnost roku české informatiky a telekomunikací“, bude pro svou erudici i nezpochybnitelný morální kredit cennou posilou ČTÚ. Jeho nominací ale ministr Mládek také demonstroval svou otevřenost a ochotu naslouchat hlasu nezávislých organizací, které na poli telekomunikací v České republice působí, napsala na svém webu Hospodářská komora.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).