Hlavní navigace

Jižní Amerika láme rekordy v nárůstu používání Facebooku

15. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Poslední průzkum společnosti comScore odhalil, že největší euforii z komunitní služby Facebook nezažívá kupodivu Asie, ale Jižní Amerika. Na jejím území se za poslední rok zvedla uživatelská základna Facebooku více, než kolik dal nárůst v Evropě, Severní Americe a jihovýchodní Asii dohromady. Na jihoamerickém kontinentě tak za uplynulých 12 měsíců vzrostl počet uživatelů o 1055 procent. Obdobně masivní adoptování služby nalezneme již jen v jihovýchodní části Asie (458 procent) a v Africe (403…

Poslední průzkum společnosti comScore odhalil, že největší euforii z komunitní služby Facebook nezažívá kupodivu Asie, ale Jižní Amerika. Na jejím území se za poslední rok zvedla uživatelská základna Facebooku více, než kolik dal nárůst v Evropě, Severní Americe a jihovýchodní Asii dohromady. Na jihoamerickém kontinentě tak za uplynulých 12 měsíců vzrostl počet uživatelů o 1055 procent. Obdobně masivní adoptování služby nalezneme již jen v jihovýchodní části Asie (458 procent) a v Africe (403 procent). Obyvatelé Jižní Ameriky však dokázali svoji slabost pro online komunity již dříve, tento kontinent se dokonce stal životaschopnou základnou jinak spíše přežívající služby Orkut společnosti Google. V absolutních číslech na Facebooku ovšem zatím stále dominuje Kanada a USA, kde je momentálně počet uživatelů lehce nad 49 miliony, v Jižní Americe jejich je i přes rychlý nárůst zatím pod 12 milionů. Službu celosvětově za měsíc navštíví kolem 130 milionů uživatelů. (TechCrunch)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).