Hlavní navigace

Televize Joj koupila licenci pro soutěž X Factor. Půjde i na Primě?

6. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 10. 2010

Pěvecká soutěž X Factor, kterou čeští diváci znají z obrazovky televize Nova, se na Slovensku objeví v televizi Joj. Generální ředitel Jojky František Borovský to řekl v ranní show bratislavského rádia Európa 2. Stanice získala licenci pro tento formát od společnosti FremantleMedia, od níž koupila i soutěž Česko Slovensko má talent. Při uzavírání smlouvy na Talent se Joj s českou Primou firmě zavázaly, že od ní odeberou určitý počet formátů ročně. Nelze tak vyloučit, že se X Factor objeví i na Primě.

K TÉMATU: Prima s Joj plánují další společný projekt, Nova s Markízou ho už natáčejí

Samotná Prima nechce případné nasazení X Factoru komentovat. Informace o složení programu komunikujeme dle toho, jak jsou aktuální. V tento moment je pro nás stěžejní talentová show Česko Slovensko má talent, která diváky na Primě zaujala. Zda budeme v obdobných show pokračovat, nyní nebudeme komentovat. Bylo by to předčasné, řekla serveru DigiZone.cz mluvčí Primy Jana Kocová. Obě televize však dopředu deklarovaly, že hodlají pokračovat ve společných „federálních“ projektech.

BRAND24

KOMENTÁŘ: Dřív se Joj učila od Primy, teď se Prima učí od Joj

Česko Slovenský X Factor by byl takové zajímavou odpovědí na Česko Slovenskou Super Star, jejíž další ročník připravují na příští jaro televize Nova a Markíza. Licenci pro tento formát nakoupily rovněž od společnosti FremantleMedia, obchod byl součástí dohody o „originálnosti“ soutěže Talentmania, která do značné míry kopíruje licencovaný formát Got Talent, který Nova s Markízou odmítly koupit a získala jej tedy Jojka s Primou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).