Hlavní navigace

K systému Android TV se kromě značky Philips přiklonila i japonská Sony

7. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nasazení operačního systému určeného původně pro mobilní telefony a tablety je pro uživatele výhodou v tom, že jim přináší svět aplikací nejen od daného výrobce, ale i od Googlu.

Výhod operačního systému Android bude využívat u televizorů z modelových řad roku 2015 nejen společnost TP Vision stojící za značkou Philips, ale i japonská firma Sony. Novinky oznámily výrobci na právě probíhajícím světovém veletrhu CES v Las Vegas. Android TV, která se na trh dostává letos, přináší chytré funkce pro sledování televize. Vše, co uživatel dělá na svém tabletu nebo chytrém telefonu, nyní může dělat na velké obrazovce své televize. Pro uživatele televizorů Sony to znamená, že si může na televizoru zobrazit díky operačnímu systému filmy, hudbu, fotografie, hry, vyhledávat na internetu a řadu dalšího.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Ultra HD televizory Sony přichází s podporou dekódování signálu H.265/HEVC

U značky Philips, která již nabízela operační systém Android v letošním roce, budou téměř všechny modelové řady televizorů Philips pro rok 2015, včetně Philips Smart TV a Philips UHD televizorů, „poháněné“ Android TV. Po Evropě plánuje tamní výrobce expanzi televizorů s tímto operačním systémem také do Latinské Ameriky. Platforma Android Lollipop se stává plnohodnotnou součástí těchto televizorů a přináší specializované Android TV aplikace na velkou obrazovku. Programátorům aplikací vychází firma vstříc tím, že pro všechny platformy je určen jeden vývojářský balíček (SDK).

BRAND24

RECENZE: Philips 55PFS8209: nejkrásnější televizor dneška s těmi nejlepšími vlastnostmi

Všechny televizory Philips s OS Android TV nabízí přímý přístup na Google Play a další možnosti díky platformě Philips Smart TV, včetně videa na vyžádání (VOD) a televizních služeb. Nadto všechny Philips Smart TV poskytují přístup k on-line herním službám jako je například OnLive. Chceme využít výhodu toho, že patříme mezi průkopníky světa Androidu, který je rychle rostoucím ekosystémem. Ten doslova přitahuje opravdu velký počet vývojářů, kteří mohou jednoduše adaptovat své aplikace na různé druhy zařízení včetně televizorů, konstatoval Albert Mombarg, vedoucí vývoje Smart TV u společnosti TP Vision.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).