Hlavní navigace

Kanál Arte začne nabízet pro Evropany pořady i v angličtině, ale pouze na webu

29. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ DOKUMENT – Arte informovala, že projekt je financován z peněz Evropské unie. Služba Arte Europe má být dostupná pro uživatele chytrých mobilních telefonů a tabletů.

Pořady německo-francouzského veřejnoprávního kanálu Arte budou od listopadu dostupné i s anglickými a španělskými titulky. Vysílatel o tom informoval v rámci své aktuální brožury určené médiím. Od listopadu 2015 nabídne Arte řadu populárních pořadů a dokumentů s aktuální tematikou kromě německé verze také s anglickými a španělskými titulky. Půjde o bezplatnou službu, která bude dostupná v celé Evropě, napsala kulturní stanice, kterou si bere za vzor i Česká televize se svým kanálem ČT art.

Z ARCHIVU: Francouzsko-německý kanál Arte, vzor pro ČT art, chystá rozšíření jazykového servisu

KL24

Arte informovala, že projekt je financován z peněz Evropské unie. Na závěr brožury zaměřené na digitální média se francouzsko-německá veřejnoprávní stanice zmiňuje, že verze Arte Europe, tedy právě pořady, které budou určeny pro starý kontinent v angličtině a španělštině, bude dostupná na mobilních telefonech a tabletech. Arte tu má vlastní aplikaci a lze ji stáhnout prostřednictvím on-line obchodu určeného pro daný operační systém. Kanál mimo jiné podporuje i streaming prostřednictvím Chromecastu od Googlu.

1735 by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).