Hlavní navigace

Kaprain a RIO Media se mohou spojit. Hospodářskou soutěž to neohrozí

4. 12. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ÚOHS
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ve svém rozhodnutí konstatoval, že spojení nepodléhá jeho povolení.

ÚOHS ve správním řízení dospěl k závěru, že spojující se soutěžitelé nesplňují obratová kritéria stanovená zákonem. Rozhodnutí je pravomocné.

ÚOHS se také ve správním řízení zabýval námitkami jednoho z konkurentů, které byly založeny na obavě, zda „posuzovaná transakce není alespoň částečně financována jinou podnikatelskou skupinou, která je aktivní na stejných trzích jako spojující se soutěžitelé, tj. v oblasti poskytování služeb elektronických komunikací, zejména pak služeb poskytování přístupu k internetu, a pokud ano, zda taková spoluúčast na financování předmětného spojení soutěžitelů by zakládala financujícímu subjektu možnost vykonávat alespoň společnou kontrolu nad nabývanou společností.“ Z provedeného šetření však podle Úřadu vyplynulo, že tomu tak není.

NAPSALI JSME: RIO Media, a. s., změní majitele. Pokud to schválí Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

BRAND24

RIO Media je poskytovatelem internetového připojení, digitální televize a hlasových služeb v regionu severních Čech, na Klatovsku, v Olomouci a na severní Moravě. Podle tiskové zprávy jde o třetího největšího poskytovatele rychlého internetu a digitální televize v České republice.

Společnost Kaprain Industrial Holding patřící do investiční skupiny Kaprain tak bude – po koupi Nej.cz a RIO Media – obsluhovat více než 200 tisíc domácností.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).