Hlavní navigace

Karel Hvíždala nemůže na ČT 24, podepsal exkluzivitu televizi Z 1

3. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
3. 6. 2008

Publicista Karel Hvížďala nemůže vystupovat ve zpravodajských pořadech České televize, ale ani na žádné jiné televizi kromě zpravodajského kanálu Z 1. Právě s touto stanicí totiž podepsal dohodu o exkluzivní spolupráci. Podobnou dohodu má s novým digitálním zpravodajským kanálem třeba Jefim Fištejn. Serveru DigiZone.cz to potvrdil generální ředitel Z 1 Martin Mrnka.

cif 24 - early cena - média

Když v pondělí oslovila ČT 24 Hvížďalu s prosbou, aby se ve studiu na Kavčích horách zúčastnil debaty o slovenském tiskovém zákonu, publicista se omluvil s tím, že na ČT už nebude moci vůbec vystupovat. Sdělil nám, že slíbil exkluzivitu televizi Z 1, řekla serveru DigiZone.cz produkční ČT 24. Jak dále dodala, veřejnoprávní televize se dosud s ničím podobným nesetkala.

Smlouvu o exkluzivní spolupráci s panem Hvížďalou jsme skutečně podepsali, potvrzuje Martin Mrnka. Je výhradně naším spolupracovníkem, dodal. Karel Hvížďala byl hostem druhé nedělní zpravodajské relace Z 1 a později také diskusního pořadu To říkáte vy! Vnímám to jako snahu zviditelnit se na úkor České televize, reagoval na uzavření exkluzivních smluv mezi Z 1 a některými publicisty ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).