Hlavní navigace

Karel Voříšek se už do Novy nevrátí, televize s ním ukončila spolupráci

1. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televize Nova oznámila, že se k dnešnímu dni dohodla s Karlem Voříškem na ukončení spolupráce. Nechce čekat na zdlouhavé řešení jeho žaloby proti nařčení spolupráce s StB.

Markéta Fialová se už v Televizních novinách neobjeví po boku Karla Voříška. Televize Nova se dnes totiž s Voříškem dohodla na ukončení spolupráce. „Obě strany se tak rozhodly po vzájemné dohodě v souladu s pracovně právními předpisy. A to s ohledem na časovou náročnost kroků spojených s žalobou, kterou Karel Voříšek podal, aby se bránil nepravdivým tvrzením o jeho osobě,” uvedla Marie Fianová z tiskového oddělení Novy.

KL24

K TÉMATU: Karel Voříšek zmizel z obrazovky TV Nova. Kvůli údajné spolupráci s StB

Voříšek zmizel z obrazovky televize Nova loni 19. listopadu poté, co objevila nová svědectví o jeho údajné spolupráci s komunistickou Státní bezpečností během jeho vysokoškolských studií. Vedení Novy poté Voříškovi doporučilo, aby své jméno očistil u soudu. “V návaznosti na to Karel Voříšek podal žalobu na ochranu osobnosti. Lze očekávat, že proces projednání žaloby, včetně případných dalších kroků na ochranu dobrého jména, bude časově náročný, a proto se obě strany rozhodly vzájemně se neblokovat a ukončit spolupráci,” dodala Fianová.

“Televize Nova děkuje Karlu Voříškovi za práci, kterou pro ni během čtrnácti let vykonal, a přeje mu hodně sil do dalších pracovních výzev a projektů, kterým se hodlá věnovat,” uvedla televize v oficiální tiskové zprávě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).