Hlavní navigace

Kasa.cz, třetí největší český internetový obchod, je na prodej asi za dvě miliardy

4. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zprávu o tom včera přinesly Lidové noviny (a na webu ji převzal Český rozhlas, Týden i iDnes), které se odvolaly na nejmenovaný zdroj „blízký zájemci o koupi“. Jeden zájemce prý je a údajně se jedná o ceně zhruba ve výši ročního obratu Kasy, jenž činí dvě miliardy korun. Zástupci firmy Internet Retail, která e-shop provozuje, se k informaci vyjadřují velmi opatrně: „Někteří minoritní akcionáři se již aktivního řízení společnosti neúčastní a nemohou vyloučit budoucí odchod ze společnosti.…

Zprávu o tom včera přinesly Lidové noviny (a na webu ji převzal Český rozhlas, TýdeniDnes), které se odvolaly na nejmenovaný zdroj „blízký zájemci o koupi“. Jeden zájemce prý je a údajně se jedná o ceně zhruba ve výši ročního obratu Kasy, jenž činí dvě miliardy korun.

Zástupci firmy Internet Retail, která e-shop provozuje, se k informaci vyjadřují velmi opatrně: „Někteří minoritní akcionáři se již aktivního řízení společnosti neúčastní a nemohou vyloučit budoucí odchod ze společnosti. Budoucí vlastnictví se diskutuje mezi stávajícími akcionáři, ovšem žádná konkrétní jednání neprobíhají,“ sdělila Lupě bez dalších podrobností mluvčí Jitka Součková.

BRAND24

Ke zprávě se vyjádřil i někdejší spoluzakladatel Martin Kasa. Upozorňuje, že kasa.cz se na rozdíl od konkurence už několik let obratově nepohnula z místa. To může být důvodem k tomu, raději se obchodu včas zbavit a najít pro něj kupce, který si s ním bude vědět rady lépe.

Martin Kasa se „nebrání diskusi“ s novým majitelem nebo investorem o tom, že by se na „restartu“ Kasy podílel.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).