Hlavní navigace

Katalog Mozilla Add-ons se rozšíří i o doplňky z externích zdrojů

18. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Databáze doplňků portálu Mozilla Add-ons, kde třeba uživatelé prohlížeče Mozilla Firefox naleznou všemožná rozšíření a témata vzhledu, se nyní může výrazně rozšířit. Nově totiž může zahrnovat i doplňky, jejichž autoři nechtějí svá díla hostovat přímo na portálu. Nyní je možné zařazovat i doplňky z externích zdrojů. Tyto doplňky však nebudou kontrolovány redaktory serveru, nebudou k ním poskytovány automatické aktualizace a taktéž nebudou dostupné v rámci vyhledávání doplňků ve Správci doplňků …

Databáze doplňků portálu Mozilla Add-ons, kde třeba uživatelé prohlížeče Mozilla Firefox naleznou všemožná rozšíření a témata vzhledu, se nyní může výrazně rozšířit. Nově totiž může zahrnovat i doplňky, jejichž autoři nechtějí svá díla hostovat přímo na portálu. Nyní je možné zařazovat i doplňky z externích zdrojů. Tyto doplňky však nebudou kontrolovány redaktory serveru, nebudou k ním poskytovány automatické aktualizace a taktéž nebudou dostupné v rámci vyhledávání doplňků ve Správci doplňků (ve Firefoxu) vysvětluje Pavel Cvrček z Mozilla.cz.

Uživatelé portálu Mozilla Add-ons si je tedy budou moci snadno dohledat a tvůrci doplňků si zase budou moci nadále ponechat nezávislost na portálu Mozilla Add-ons. Ten samozřejmě nadále bude poskytovat doplňkům zázemí, na které byli doposud vývojáři i uživatelé zvyklí. Tedy včetně dostupnosti přes Správce stahování ve Firefoxu, poskytnutí hostingu i infrastruktury pro aktualizace, přístupu ke statistikám nebo prověření správci portálu. Bude tedy čistě na vývojářích doplňků, který z nabízených modelů spolupráce si nakonec zvolí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).