Hlavní navigace

Katarské kanály Al Jazeera inovovaly grafiku

4. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
4. 11. 2009

Některé kanály ze sítě Al Jazeera změnily od začátku listopadu svou grafiku. Tento krok se netýká anglické verze Al Jazeera English, kterou dobře znají také čeští diváci např. ze satelitu Astra, ale stanic Al Jazeera a Al Jazeera Sport 1 a 2. Tyto programy mohou tamní diváci sledovat volně, avšak pouze na pozici 26 st. východně. U některých z nich je však vyžadována parabola velkých rozměrů.

MMF24

Programy, jichž se změna týká, se vysílají také z pozice 7 st. západně. Dříve bylo u sportovních kanálů umístěné barevné logo do levého horního rohu, nyní změnilo tvar a je situováno většinou na druhou stranu. Oranžový obdélník zmizel a je použita pouze bílá barva. Zpravodajská Al Jazeera (nikoliv anglická verze) pro změnu inovovala podobu své zpravodajské lišty. Katarské kanály si oblíbili i čeští diváci díky nekódovaným přenosům z Ligy mistru, anglické Premier League a dalších atraktivních evropských soutěží. Během OH v Pekingu dokonce na satelitu vysílala volná verze Al Jazeery v HD.

Nová podoba loga kanálů Al Jazeera Sport 1 a 2. Foto: autor

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).