Hlavní navigace

Přesune se fotbalová Premier League na Digi Sport? Jasno bude zítra

14. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Slovak Sport, který vysílal anglickou Premier League doposud, se v posledních měsících rozšířil do nabídek řady placených služeb. Fotbalová soutěž běžela na jeho druhém kanálu.

Kdo bude od soboty vysílat nejprestižnější anglickou fotbalovou soutěž Premier League? To je otázka, která sportovní fanoušky v současné době zajímá nejvíce. Zpravodajský server iDNES.cz informoval, že práva by měla přejít z tematické stanice Slovak Sport na kanál Digi Sport. Tuto skutečnost ale zatím nechtějí zástupci ani jedné ze stran oficiálně komunikovat. Slovak Telekom, který je vlastníkem vysílacích práv, by měl novinku komunikovat oficiálně zítra. Máme k tomu v současné době embargo na poskytování jakýchkoliv informací, uvedl jeden ze členů týmu stanice Digi Sport, která má v celém procesu sehrát významnou roli.

UX DAy - tip 2

Pro společnost Slovak Telekom nepůjde o žádnou velkou změnu, protože stanice Digi Sport ji patří a dlouhodobě se spekuluje o tom, že je i majitelem Slovak Sport, který oficiálně vede generální ředitel Róbert Greguš. Od toho se server DigiZone.cz snažil získat oficiální stanovisko, ale zatím se mu ho nepodařilo získat. Greguš celý den nezvedá telefon a neodpovídá ani na maily. Naší redakci se nepodařilo zastihnout na telefonu ani manažerku Digi Sportu pro Českou republiku a Slovensko Adrianu Hosťoveckou.

Pokud skutečně bude anglická Premier League od příští sezóny vysílána na kanálu Digi Sport, bude to pochopitelně pro řadu diváků v České republice a na Slovensku problém. Tento program je na našem trhu exkluzivně dostupný pouze v satelitní službě Digi TV. Zájemci z řad ostatních placených služeb by tak měli smůlu. Obě stanice Slovak Sportu do nabídky zařadila nedávno například společnost UPC Česká republika i operátor O2 Czech Republic (O2TV). Přímé přenosy z Premier League se doposud vysílaly na Slovak Sportu 2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).