Hlavní navigace

Ke sledování regionů ČT na satelitu budou nutné dekódovací karty

28. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 3. 2011

11. dubna se vrací na program ČT 1 lokální zpravodajství Událostí v regionech, které odtud bylo staženo od počátku nového roku. Česká televize se totiž domnívala, že diváci nebudou mít problém s přechodem na kanál ČT 24, opak je pravdou. S tímto krokem ale souvisí i další záležitost, kterou si pravděpodobně mnozí diváci vůbec neuvědomují. Ke sledování Událostí v regionech ze satelitu budou muset mít diváci dekódovací kartu.

BRAND24

K TÉMATU: ČT 1 zkrátí Sama doma, změní podvečerní schéma a vrátí regiony

V případě, že by divák kartu pro příjem kryptovaných stanic neměl, byl by odkázán pouze na program ČT 24, který však bude šířit nově pouze regionální vysílání pro Čechy, tedy to z Prahy. V praxi to také znamená, že o regiony pro severní a jižní Moravu přecházejí všichni diváci v Evropě, kteří byli schopni zachytit signál programu ČT 24. Na satelitu Astra 3A je sice šířena i ČT 1, jež bude nově obsahovat také lokální vysílání, ovšem bez dekódovací karty tyto pozice nebude možné sledovat. Diváci pro naladění pozic ČT 1 SM a ČT 1 JM nebudou muset nic dělat. K prohození programů ČT 24 a ČT 1 dojde 11. dubna automaticky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).