Hlavní navigace

Kim Dotcom uspěl. Jeho soud o vydání do USA bude streamovaný na YouTube

30. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Soudce novozélandského soudu povolil internetovému excentrikovi živý přenos soudního líčení. Máme se evidentně na co těšit.

O jednu možnou konspirační teorii méně. Kim Dotcom to zkusil. Jestli ale počítal s tím, že soud jeho žádost odmítne a on se pak bude moci vymlouvat, tak se přepočítal. Informuje o tom BBC.

Zakladatel legendárního Megauploadu čelí ve Spojených státech obvinění z porušování autorského práva, vydírání a praní peněz. Zatím ho ale jeho nový domov – Nový Zéland, americkým úřadům nevydal. 

Podle Dotcoma byl přenos nutný, protože se v jeho případě jedná jednoznačně o veřejný zájem. Přenos by měl začít během středy s tím, že odkaz na video internetový podnikatel zveřejní na svém Twitteru. Stream nebude úplně živý, ale plánuje se zpoždění o dvacet minut. 

UX DAy - tip 2

Během dlouhé soudní tahanice, která se vleče už skoro pět let, trpěly především Dotcomovy úspory. Už na konci roku 2014 oznamoval světu, že ho soudní výdaje stály deset milionů dolarů. Tehdy ho opustil i tým jeho obhájců. 

Kromě soudů se Kim Dotcom aktuálně baví i slovní přestřelkou s dalším renegátem IT světa – Johnem McAfeem

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).