Hlavní navigace

Kindle stále žije. Amazon představil novou verzi Oasis

14. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Osmá generace je tenčí a lehčí než všichni její předchůdci. Zároveň je ale zatím dražší než předchozí modely.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že zájem o čtečky pomalu uvadá, Amazon pouští na trh další verzi čtečky, která změnila knižní trh. „Je to nejvyspělejší čtečka Kindle, jakou jsme kdy vyráběli – tenká a mimořádně lehká,“ tvrdí podle agentury Reuters zakladatel firmy Jeff Bezos.

Kindle Oasis je podle firmy skoro o třetinu tenčí a pětinu lehčí, než byly předchozí generace Voyage. Rezervace se rozjely dnes a na pulty se dostane na konci dubna. 

Cena za šestipalcový displej je vysoká. Má se pohybovat kolem 290 eur. Tedy víc než jednou tolik, co stojí základní verze Paperwhite. Amazon ale čtečku opatřil koženým pouzdrem. 

Kdo si koupí čtečku za peníze, za které by mohl mít i nadupaný tablet, je otázka. Amazon přitom tvrdí, že na čtečkách nevydělává. Naopak používá je jen jako nástroj, jehož prostřednictvím se mohou zákazníci dostat do obchodu, ve kterém je dnes víc 4,4 milionu knih. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).