Hlavní navigace

Kodak částečně uspěl ve sporu o patenty, který vede s firmou Apple

3. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Americká společnost Eastman Kodak, která se dostala do finančních potíží a letos v lednu požádala  o ochranu před věřiteli, slaví částečný úspěch ve sporu o deset patentů, který vede s firmou Apple. V rámci restrukturalizace prodá Kodak část svých patentů z oblasti digitální fotografie v aukci, která je naplánována na 8. srpna. Kodak v červnu zažaloval firmu Apple s tím, že Apple chce připravovanou aukci překazit, když si činí nároky na deset patentů, které by měly být součástí aukce. Apple…

Americká společnost Eastman Kodak, která se dostala do finančních potíží a letos v lednu požádala  o ochranu před věřiteli, slaví částečný úspěch ve sporu o deset patentů, který vede s firmou Apple.

V rámci restrukturalizace prodá Kodak část svých patentů z oblasti digitální fotografie v aukci, která je naplánována na 8. srpna. Kodak v červnu zažaloval firmu Apple s tím, že Apple chce připravovanou aukci překazit, když si činí nároky na deset patentů, které by měly být součástí aukce. Apple podal zase žalobu na Kodak s tím, že si firma snaží přivlastnit patenty, které patří Applu.

Nyní soud předběžným opatřením rozhodl, že Apple přichází se svými nároky u dvou patentů příliš pozdě. Zbylých osm patentů bude zřejmě předmětem dalšího posuzování. 

BRAND24

Už v lednu přitom Kodak zažaloval Apple a HTC kvůli porušování patentů, týkajících se procesů spojených s přenosem snímků pořízených prostřednictvím digitálních fotoaparátů. Porušení patentů se týká produktů iPhone, iPad a iPod, a některých chytrých telefonů a tabletů od HTC.

Zdroj: Bloomberg

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).