Hlavní navigace

Brněnský Kojál ode dneška do středy bez analogového signálu

25. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
25. 6. 2007

Na tři dny se po dobu deseti hodin denně počínaje dneškem odmlčí brněnský vysílač Kojál. Divákům na Brněnsku, závislým na analogovém televizním signálu z tohoto vysílače a navazujících převaděčů, nepůjdou vždy od osmi hodin ráno do pozdějších odpoledních hodin oba analogové programy České televize a televize Nova.

České radiokomunikace zahájily výluku dnes v osm hodin ráno. Dnešní výluka se týká jen Novy a několika rozhlasových stanic. Programy ČT 1 a ČT 2 nepůjdou v úterý od 8:00 do 15:30. Televizi Nova čeká výluka dnes, v úterý i ve stgředi od 8:00 do 18:00. Podle Lidových novin jde o jednu z největších odstávek tohoho vysílače za poslední léta. Důvodem je podle Jakuba Bieleckého, mediálního zástupce Radiokomunikací, plánovaná kontrola a údržba věže, vysílacích antén, energetiky a vysílačů.

KL24

Kromě televizních stanic se během výluky odmlčí také Český rozhlas 1 – Radiožurnál, Český rozhlas 3 – Vltava, Český rozhlas Brno, Frekvence 1 a Rádio Impuls. Posluchači, kteří poslouchají Český rozhlas Brno na frekvenci 106,5 FM, si musí v tomto termínu své radiopřijímače přeladit na některou z jiných frekvencí, na Brněnsku například 93,1 FM. Mimo provoz bude souběžně i náš znojemský vysílač, řekla LN Alena Podlucká z Českého rozhlasu Brno.

Odstávka vysílače se nedotkne televizních diváků, kteří přijímají ČT 1, ČT 2 a Novu přes kabelovou televizi, satelit nebo IPTV. Podobně velká výluka analogového vysílače jako v Brně probíhá dnes a ve středu také na Malé Skále u Turnova. Od 6:00 do 18:00 odtud nevysílá ČT 1, ČT 2, Nova i Prima.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).