Hlavní navigace

Komunisté chtějí ulevit chudým od koncesionářských poplatků

29. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 9. 2009

Rozšířit počet lidí oproštěných od povinnosti platit rozhlasový a televizní poplatek chtějí komunističtí poslanci. Dolní komora parlamentu se bude na probíhající schůzi v prvním čtení zabývat návrhem novely zákona o koncesionářských poplatcích, který upravuje způsob výpočtu výše příjmu sociálně slabých, kteří nemusí tyto poplatky platit.

BRAND24

Podle současného zákona jsou od placení rozhlasového a televizního poplatku oproštěni ti, jejichž čistý měsíční příjem dosahuje méně než 2,15 násobek životního minima. Komunisté chtějí, aby tato hranice stoupla na trojnásobek životního minima pro občany, kteří žijí v samotné domácnosti a na 2,5 násobek u těch, kteří žijí ve společné domácnosti.

Úprava bude mít částečný, nikoli však významný dopad do rozpočtů a hospodaření Českého rozhlasu a České televize, přičemž tento dopad lze podle názoru předkladatelů plně eliminovat vnitřními racionalizačními opatřeními Českého rozhlasu a České televize a důsledným výběrem poplatků od právnických a fyzických osob, na které se osvobození od poplatků nevztahuje, píší předkladatelé v důvodové zprávě k návrhu novely.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).