Hlavní navigace

Křišťálová Lupa 2021: o prvenství se uchází řada nováčků a hlasování je v polovině

12. 10. 2021
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Internet Info
Celkem 83 projektů čeká na hlasy internetové veřejnosti, mezi nimi jsou například Donio, Bankovní identita, Investigace.cz a další zajímavé počiny.

Šestnáctý ročník oblíbené ankety se blíží ke svému vrcholu. První listopadový den ukončíme hlasování. Nejlepší internetové služby, zpravodajské servery, e-shopy a zajímavé osobnosti se těší na vaši podporu. Hlasovat můžete pomocí hlasovacího formuláře. Kompletní výčet letošních postupujících najdete na webu ankety.

Internetová veřejnost rozhoduje o pořadí v těchto kategoriích:

  • Cena popularity
  • Internetové obchodování
  • Nástroje a služby
  • One (wo)man show
  • Online video
  • Podcast roku
  • Zájmové weby
  • Zpravodajství a publicistika

Přes nominační fázi se probojovali nováčci, jako jsou například Martin Mikyska a jeho komediální pořad Mikýřova úžasná pouť internetem, obchod s kvalitními potravinami Scuk.cz, Bankovní identita – projekt České bankovní asociace nebo zpravodajský server Investigace.cz. Poprvé se letos v anketě objevily také měsíčník o hudbě Headliner, Podcast Paměti národa nebo Instagramový profil Barbory Votíkové. Mezi nováčky jsou i OFFSEASON podcast, audiopořad o rapu, fotbalu a bulvárních novinkách nebo Bitcoinovej kanál.

Silná fanouškovská základna opět poslala do finále například satirický pořad Jindřicha Šídla Šťastné pondělí, logistickou společnost Zásilkovna, Československou filmovou databázi, iRozhlas.cz, portál věnovaný všemu kolem kosmonautiky Kosmonautix.cz, autora vtipných koláží TMBK nebo podcast Vinohradská 12.

Své místo v anketě mají také odborníci – porota složená z významných osobností kulturního, online a business světa.  

Odborná porota bude rozhodovat o pořadí v těchto kategoriích:

  • Anticena
  • E-commerce inspirace 
  • Globální projekty českých tvůrců
  • Marketingová inspirace
  • Obsahová inspirace
  • Osobnost roku 
  • Projekt roku
  • Veřejně prospěšná služba – cena České televize

Projekty v kategoriích, kde hlasuje odborná porota, určitě nenechte stranou, seznámíte se díky tomu se zajímavými počiny. Například na vítězství v kategorii Projekt roku útočí Čeští elfové, občanské hnutí, které mapuje, analyzuje a aktivně bojuje proti cizím dezinformačním kampaním na českém internetu. Safetica, česká firma nabízející řešení na ochranu citlivých dat před únikem, soutěží v kategorii Globální projekty českých tvůrců. Křišťálovou Lupu za nejlepší Marketingovou inspiraci ukořistí možná #kulturažije, jde o livestreamy divadelních představení, koncertů nebo přednášek na Mall.tv.

V Obsahové inspiraci se díky hlasům poroty objevil například projekt Newslettery, díky němuž se můžete zdarma seznámit s nápady a strategiemi Martina Kavky pro tvorbu newsletterů. Online antikvariát Knihobot.cz soupeří v kategorii E-commerce inspirace. Jedním z jedenácti postupujících projektů v kategorii Veřejně prospěšná služba – cena České televize je E-Bezpečí, projekt zaměřený na bezpečnost dětí v online prostředí.

Osobností roku se může stát jedna/jeden z jedenácti nominovaných, z vítězství se mohou radovat například Ondřej Vlček, CEO společnosti Avast, nebo novinářka Lenka Kabrhelová. Naopak prvenství, které úsměv na rtech nevyvolá, je v kategorii Anticena, letos se týká například české vlády a jejímu nezvládnutému boji proti covidovým hoaxům.

Nepromarněte šanci podpořit své oblíbence a pošlete jim svůj hlas. Hlasovací formulář je zde

KL24

I letos bude vyhlášení vítězů streamovat Česká televize na svém webu. Slavnostní večer se odehraje v Divadle pod Palmovkou 25. listopadu.

Generálním partnerem ankety je DoDo – logistická služba pro e-commerce, maloobchod či rychlé občerstvení. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize. Mediálními partnery jsou Cnews.cz, Euro.cz, Marketing Journal, MediaGuru.cz a Tiscali Media. Produktovými partnery jsou EasyEvent, The Glenlivet a Rodinné biovinařství Válka. Anketa probíhá za podpory Galerie kavárny Louvre. Anketu Křišťálová Lupa 2021 – Cena českého Internetu pořádá server Lupa.cz, jehož provozovatelem je společnost Internet Info.


Autor: Intertnet Info

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).