Hlavní navigace

Laboratoře CZ.NIC připravují další projekty a hledají nové vývojáře

17. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sdružení CZ.NIC letos plánuje rozšířit své laboratoře. Nová pobočka v průběhu roku vznikne také v Plzni.

Zatímco v posledních dvou letech počet zaměstnanců Laboratoří CZ.NIC stagnoval, letos plánuje správce národní domény přijmout nové vývojáře. V nejbližších měsících také otevře novou pobočku laboratoří v Plzni.

Zárodek Laboratoří CZ.NIC vznikl v průběhu roku 2008 oddělením od produkční části CZ.NIC. Cílem nových laboratoří byla práce na projektech bez přímé vazby na registr domén a s ním spojený vývoj a infrastrukturu. V roce 2010 byla otevřena pobočka v Brně.

V loňském roce Laboratoře CZ.NICu spustily například katalog routerů KATR, DNSSEC Validátor pro IE, Malicious Domain Manager, nové statistiky CZ.NIC a Datovku pro Android

MMF24

V roce 2013 nechceme za dosavadním vývojem zaostat a kromě rozvoje a údržby stávajících projektů startujeme hned dva nové velké projekty v oblasti internetové bezpečnosti a interaktivního vzdělávání. S tím je samozřejmě spojená i další nutná expanze laboratoří, a to jak v našich současných pobočkách v Praze a Brně, tak v nejbližších měsících také v nové pobočce v Plzni, uvedl Bedřich Košata z Laboratoří CZ.NIC.

Zdroj: blog CZ.NIC

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

PR manažer sdružení CZ.NIC
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).