Hlavní navigace

Láká vás vysílač Ještěd? ČT o něm nabízí dokument ve videoarchivu iVysílání

23. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
23. 5. 2011

UVNITŘ VIDEO Liberecký vysílač Ještěd je jedním z mála, který by si bezpochyby zasloužil natočení vlastního dokumentu o jeho historii. Česká televize tuto nepsanou povinnost splnila minulé pondělí a včera na svém druhém programu, kdy v rámci bloku Cestování s Dvojkou odvysílala pořad Zrezivělá krása s názvem Hyperboloid nad městem. Dokument si je nyní možné přehrát zdarma ve videoarchivu iVysílání.

cif 24 - early cena - média

VIDEO: Dokument Zrezivělá krása: Hyperboloid nad městem na iVysílání

Tisíc a dvanáct metrů vysoký vrchol Ještědu tyčící se nad Libercem přitahuje návštěvníky už dlouho. V polovině 19. století tu vyrostl dřevený srub. V roce 1966 byl položen základní kámen nové stavby, architekt Karel Hubáček umístil vysílač i hotel do jedné věže. Autorům paradoxně vynesl Ještěd mnohem větší slávu v zahraničí než doma, upozorňuje v anotaci Česká televize. Řeč by měla být také o lanovce, která k tomuto legendárnímu vysílači vede. Stav ještědského vysílače bohužel zatím brání v zapsání do seznamu památek UNESCO.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).