Hlavní navigace

Larry Ellison končí v čele Oracle. Vliv na vývoj si ale ponechal

19. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po sedmatřiceti letech se do mírného ústraní stahuje manažer, který pamatuje začátky počítačové revoluce. Larry Ellison ve firmě zůstane jako technický ředitel.

Sedmdesátiletý Larry Ellison spoluzakládal v roce 1977 firmu, ze které je dnes Oracle, s dvěma parťáky – Bobem MineremEdem Oatesem. Investoval do ní tehdy 1200 dolarů. Dnes drží čtvrtinu firmy a jeho jmění se odhaduje na 51,3 miliard USD. 

Ellison ale ve firmě úplně nekončí, naopak v ní chce dál pracovat na plný úvazek – jako výkonný šéf představenstva a CTO. „Larry jasně řekl, že bude dál dělat na produktu a vývoji technologií,“ tvrdí v oficiální zprávě předseda představenstva Michael Boskin

Nástupci Ellisona v čele firmy se stali Mark Hurd a Safra Catz. Druhá jmenovaná se zaměří na na právo a finanční operace, zatímco Hurd dostane na starost obchod, služby a firemní zákazníky. Ellison si pod sebou nechá vývoj softwaru a hardwaru.

BRAND24

„Úspěšně jsme takhle ve třech spolupracovali několik let a plánujeme pokračovat i v budoucnosti,“ tvrdí Ellison. Změna ale přichází v kritickém okamžiku, kdy se firma snaží adaptovat na nové technologie ve světě byznysových systémů.

Ellison je poslední z velkých šéfů zakladatelů ze Silicon Valley, který ještě naplno řídil svou firmu. Bill Gates předal otěže Microsoftu před víc než deseti lety a nová generace už letos vystřídala i jeho nástupce Steva Ballmera

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).