Hlavní navigace

Letošní veletrh CeBIT se zaměří na rychlé sdílení. Věnovat se bude i smart technologiím

16. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Německý veletrh, který je spíše než na milovníky nových technologií zaměřen na „know-how“, se stejně jako IFA těší velkému zájmu odborné veřejnosti. Účastní se ho i kancléřka Angela Markelová.

47 dní před začátkem veletrhu CeBIT, který se každoročně koná v německém Hannoveru, představili dnes jeho zástupci další ročník na tiskové konferenci v Praze. CeBIT se tedy uskuteční od 5. do 9. března 2013. Letošní partnerskou zemí se stalo Polsko. Německo si ho vybralo především proto, že jde o osmou největší ekonomiku Evropské unie, která nezaznamenala pokles, ale naopak konstantně roste. Na veletrhu se představí více než 200 polských vystavovatelů na 3.000 m2 výstavní plochy.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Veletrh IFA: Značky, o kterých jste se v českých médiích pravděpodobně nedočetli

V letošním roce se CeBIT zaměří opět na moderní informační technologie. Loni ho na něj zavítalo 312 tisíc návštěvníků a přes pět tisíc novinářů. Patří tak mezi populární veletrhy, jako například CES v Las Vegas nebo IFA v Berlíně, i když zaměření je v podstatě odlišné. Mezi pravidelné návštěvníky patří i německá kancléřka Angela Merkelová. Co se týká jednotlivých trendů, řeč bude mj. o sociálních sítích a jakým způsobem je správně využívat, blozích nebo internetových encyklopediích, takzvaných Wikis.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Veletrh IFA: Přijímače pro digitální rozhlas v Česku jsme hledali jako jehlu v kupce sena

CeBIT je rozdělen na čtyři tematické platformy – CeBIT pro, CeBIT gov, CeBIT lab a CeBIT life. První pilíř je věnován digitálním aplikacím pro firmy, a to jak malé, střední, tak i velké firmy. CeBIT gov je věnován obcím, zemským a spolkovým úřadům. Nejzajímavější budou z pohledu zaměření našeho webu pro čtenáře pravděpodobně CeBIT lab, který se věnuje budoucnosti digitálního průmyslu, a CeBIT life. Zde jsou prezentovány například trendy v oblasti mobilního života s „chytrou“ technikou. Návštěvy mohou využít například lidé z médií, které sociální sítě a další problematika zajímá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).