Hlavní navigace

LG i Panasonic chtějí nabídnout v televizorech internetové volání

6. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
6. 1. 2010

Využíváte internetové volání pomocí programu Skype? Pak určitě přivítáte novinku, kterou chystají korejská společnost LG Electronics a japonská Panasonic. Jak informovala agentura Reuters, právě tyto dvě firmy integrují Skype do svých televizorů. Dohoda už byla podepsána, služba by měla být dostupná od poloviny roku. Internetové volání už tak nebude jen doménou osobních počítačů.

Skype dodal, že jeho službu budou zpočátku pouze ve Spojených státech podporovat televizory řad VT a G od Panasoniku a LG zabuduje Skype do 26 nových modelů televizí s LCD i plazmovými obrazovkami v různých velikostech. Skype se na veletrhu elektroniky CES chystá předvést i videoslužbu s vysokým rozlišením obrazu pro počítače. Oba výrobci televizorů budou mít službu v televizorech s internetovou přípojkou a prodávat k nim budou odděleně i webové kamery se zabudovaným mikrofonem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).