Hlavní navigace

Lidé v Tachově dávají místo DVB-T přenost satelitu

1. 12. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
1. 12. 2006

Už měsíc funguje v Domažlicích a jejich okolí zemské digitální vysílání přechodného multiplexu A, signál zasahuje i do sousedního Tachovska. Podle Radka Mráze, prodavače elektroniky v Tachově, se lidé spíš jenom vyptávají: Zatím žádný nákupní boom set-top-boxů není. Oni lidi vyčkávají, co bude, a jen se chodí ptát. Tak si oťukávají trh, kolik co stojí. Jsou to začátky a hlavně z Domažlicka nevysílá digitálně Nova a Prima. Tachov je pokryt digitálním signálem jen částečně a některé vesnice v okolí vůbec.

Když si Tachovští už nějaký digitální přijímač pořizují, je určený pro satelitní vysílání. Alespoň podle Radka Mráze, kterého se ptal Tachovský deník: Zákazníci se v poslední době soustředí spíše na satelitní příjem, kde je možné naladit ČT 1, ČT 2, sportovní ČT 4 a zpravodajskou ČT 24, taky Primu a připlatit si Galaxii a další kanály. Nova ale není na satelitu a ani na pozemním digitálu, tak to lidi moc nenutí k nákupu zařízení pro digitální příjem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).