Hlavní navigace

LinkedIn pokořil hranici padesáti milionů uživatelů

19. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

LinkedIn se netěší takovému mediálnímu zájmu jako třeba známější Facebook nebo Twitter, ovšem své místo na slunci mezi komunitními servery si našel. Nasvědčuje tomu i skutečnost, že minulý týden pokořil hranici padesáti milionů uživatelů. Masověji orientovanému Facebooku se v tomto ohledu sice zmíněný profesní komunitní server stále divá na záda, ale tempo nárůstu počtu nových uživatelů není nezajímavé. Poslední milion uživatelů potřebný k pokoření padesátimilionové hranice si LinkedIn připsal…

LinkedIn se netěší takovému mediálnímu zájmu jako třeba známější Facebook nebo Twitter, ovšem své místo na slunci mezi komunitními servery si našel. Nasvědčuje tomu i skutečnost, že minulý týden pokořil hranici padesáti milionů uživatelů. Masověji orientovanému Facebooku se v tomto ohledu sice zmíněný profesní komunitní server stále divá na záda, ale tempo nárůstu počtu nových uživatelů není nezajímavé. Poslední milion uživatelů potřebný k pokoření padesátimilionové hranice si LinkedIn připsal za dvanáct dní a má dnes v průměru jednoho nového uživatele každou sekundu.

LinkedIn provozuje stejnojmenná americká korporace sídlící v Mountain View. Od začátku se ale profiluje jako mezinárodní projekt. Zhruba padesát procent uživatelů není ze Spojených států. V Evropě má LinkedIn aktuálně jedenáct milionů uživatelů. Největší boom ale v současnosti zaznamenává v Indii, kde má již tři miliony uživatelů. Celkově se uživatelé komunitního serveru LinkedIn, který se na Internetu objevil už v roce 2003, rekrutují z cca 200 zemí včetně České republiky. (LinkedIn Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).