Hlavní navigace

Luboš Měkota už nevlastní TV Metropol a Pětku, 100 % majitelem je Ivan Ondřejka

29. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Neuvažujeme o ukončení vysílání TV Pětka. Tato televize je naopak po úspěšném říjnovém startu pro prodej klíčová,“ ujisťuje její marketingový ředitel Jiří Haramul.

Obstavení účtů Luboše Měkoty, investora televizí Metropol a Pětka, by nemělo bránit vstupu nového investora do licencované společnosti TV Metropol, a.s.. Měkota už totiž není jejím většinovým vlastníkem. Prostřednictvím firmy Metropol production a.s. ji ovládá Ivan Ondřejka. Serveru DigiZone.cz to řekl marketingový ředitel Metropole a Pětky Jiří Haramul. Zároveň popřel, že by vedení obou televizí uvažovalo o zastavení vysílání Pětky a pokračovalo jen v provozu pražské televize Metropol.

K TÉMATU: TV Pětka usilovně hledá nového investora. Ve hře může být Babiš nebo Soukup

„Není pravda, že Luboš Měkota vlastní 100% akcií společnosti Metropol production a.s. Majitelem 100 % akcií je Ivan Ondřejka, což je snadno ověřitelné v obchodním rejstříku. Z toho také vyplývá, že případnému prodeji akcií nic nebrání. Luboš Měkota je věřitelem společnosti Metropol TV spol. s.r.o.,“ uvedl Haramul. Zastavení vysílání Pětky podle něj není na pořadu dne. „Tato televize je naopak po úspěšném říjnovém startu pro prodej klíčová,“ uvedl.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: TV Pětka oficiálně potvrdila problémy se svým financováním. Hledá nového investora

Podle obchodního rejstříku vlastnil Měkota v licencované společnosti Metropol TV, a.s. většinový dvoutřetinový podíl do 2. srpna, poté se stoprocentním majitelem firmy stala společnost Bournevile company a.s., která se 29. srpna přejmenovala na Metropol production, a.s. Tu od 14. srpna vlastní Ivan Ondřejka z Litvínova. Luboš Měkota je členem dozorčí rady této společnosti. Podle Haramula v televizi Pětka Měkota nikdy nevlastnil podíl, ale byl pouze jejím investorem. Pětka totiž odstartovala až po změně vlastnické struktury Metropol TV, a.s.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).