Hlavní navigace

Lucie Brešová chce po odchodu z JIC propojovat startupy a korporace

25. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Spolu s Lukášem Hrdličkou a partou složenou především z akcelerátorových žen rozjíždí Brešová tuzemskou pobočku globální platformy Entrepreneur Country.

Od poloviny října otevře své dveře další startupový klub. Entrepreneur Country je největší evropská komunita, která propojuje velké korporace s rozjíždějícími se technologickými firmami. „Nové produkty a služby pro svůj byznys skrze ni hledají firmy jako IBM, Cisco, Bauer Media, HSBC, Airbus, Tesco a mnoho dalších,“ tvrdí Lucie Brešová, která ještě na jaře fungovala ve startupovém programu Jihomoravského inovačního centra. Po létě přešla do brněnského Skypickeru a vedle toho si rozjela bokovku jménem Entrepreneur Country.

cif 24 - early cena - média

Platforma se sídlem v Londýně má již několik desítek poboček a tisíce členů už i mimo Evropu. Založila ji Julie Meyer, šéfka investičního fondu Ariadne Capital. Tuzemský tým bude kromě Lucie Brešové stát i na Lukáši Hrdličkovi, podpořili ho spoluzakladatel serveru TyInternety Vojta Bednář nebo Petra Hubačová z Techsquare a Lenka Kučerová z Wayry. 

Korporace začaly lovit startupy už i v tuzemsku. Po prvních nesmělých pokusech bank přišly i velké programy globálních hráčů jako je Cisco, SAP nebo IBM. Do svých operátorských akcelerátorů zvou nadějné firmy i T-Mobile nebo Telefónika.    

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).