Hlavní navigace

Má mít Opera osobitý design?

12. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Opera Software se nechala už dříve slyšet, že chce uživatelské rozhraní svého desktopového prohlížeče Opera změnit tak, aby bylo přehlednější a jednodušší. Důvod je prostý: překročit hranice okrajového prohlížeče a oslovit uživatele preferující konkurenční produkty. Opera 9.5 letos v létě přinesla nový nativní skin, ale tím změny zřejmě nekončí. Jak už jsme vás informovali, do společnosti Opera Software na pozici senior designera nastoupil Jon Hicks, mimo jiné autor loga Firefoxu.…

Společnost Opera Software se nechala už dříve slyšet, že chce uživatelské rozhraní svého desktopového prohlížeče Opera změnit tak, aby bylo přehlednější a jednodušší. Důvod je prostý: překročit hranice okrajového prohlížeče a oslovit uživatele preferující konkurenční produkty. Opera 9.5 letos v létě přinesla nový nativní skin, ale tím změny zřejmě nekončí. Jak už jsme vás informovali, do společnosti Opera Software na pozici senior designera nastoupil Jon Hicks, mimo jiné autor loga Firefoxu. Zatím pracuje na GUI mobilních verzí prohlížeče Opera, ale téma změn v uživatelském rozhraní desktopové verze Opery evidentně uzavřeno nebylo.

Nyní Opera Software pořádá mezi uživateli jednoduchý průzkum, jehož cílem je zjistit jejich preference. Tedy, jestli uživatelé chtějí buď uniformní vzhled prohlížeče napříč podporovanými platformami, nebo skin reflektující designové zvyklosti jednotlivých platforem. Konkurence jde různými směry. Firefox má speciální skiny i pro různé verze Windows. To Safari přináší ve své verzi pro Windows design obvyklý pro Mac OS X, který ve Windows nevypadá příliš přirozeně. (Zdroják.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).