Hlavní navigace

Majitel Primy investuje do Cool TV částku od 2,5 do 3,5 miliardy korun

6. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 3. 2009

Investice do vzniku a provozu druhého programu Primy, stanice pro muže Cool TV, dosáhnou výše 2,5 až 3.5 miliardy korun. Odhaduje to ekonomický deník E15, který se opírá o ceník Českých Radiokomunikací za šíření signálu televize v zemské digitální síti 2 a informace od vedení Primy o finanční náročnosti přípravy programu Cool TV.

K TÉMATU: Bude nový kanál Primy opravdu Cool? Podívejte se

BRAND24

Stanice nás ročně bude stát stovky milionů korun. Od akcionářů máme přitom pět let na to, abychom prokázali životaschopnost projektu, cituje list generálního ředitele Primy Marka Singera. Televize pro letošní rok kvůli finanční krizi nepočítá s velkými příjmy z prodeje reklamních časů. Podle bývalého šéfa Primy Petra Chajdy, který je nyní výkonným ředitelem mediální agentury Aegis Media, je navíc většina smluv na větší objem inzerce v televizích pro letošní rok uzavřena.

Prima Cool zahájí vysílání 1. dubna a zatím svůj program omezí na odpolední a večerní časy. Prima by měla letos zahájit vysílání ještě třetího programu Prima Klub, jehož licenci získala loni v červnu a letos v červenci jí vyprší zákonná lhůta pro jeho start. Pokud Prima Klub neodstartuje do 360 dnů od chvíle, kdy provozovatel Primy obdržel písemné vyrozumění od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), o licenci přijde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).