Hlavní navigace

Malé sporty by se bez veřejnoprávního kanálu ČT 4 neobešly, říká jeho šéf

24. 2. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
24. 2. 2011

Veřejnoprávní kanál ČT 4 je prostorem i pro méně atraktivní sporty z pohledu komerce a jeho kritici by si to měli konečně uvědomit. Mimo ligových soutěží fotbalu, hokeje a několika zajímavých šampionátů – třeba lyžování – nebude mít komerční televize o další sporty zájem, protože náklady na výrobu jsou vyšší než užitek, který to přinese. Právě na těchto sportech je teď vidět naše veřejnoprávnost, řekl v dnešním rozhovoru pro Hospodářské noviny šéf této stanice Jiří Ponikelský.

ČTĚTE TAKÉ: ČT 4 nabídne od 12. února vlastní reality show Se Čtyřkou na vrchol

Pro menší sporty je tak ČT 4 pochopitelně zajímavým prostorem, jelikož se podílejí i na externích nákladech. Podle slov Ponikelského se Česká televize snaží sdružením, která takovéto disciplíny provozují, vytvořit zajímavou nabídku, jež obsahuje například i sponzorské vzkazy, besedy a podobně. Sport má však v současné době problém u mladých – nemají o něho zájem. Jsou nešikovní a nevnímají, že vozíme medaile. Koneckonců, ani rodiče nechodí na stadiony, uvedl Ponikelský. Program se však podle šéfa ČT 4 musí tvořit v symbióze. Není tedy možné vytvářet něco, co by diváky vůbec nezajímalo.

MMF24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Duel AC Sparta Praha – Liverpool FC už dnes na ČT 4 v HD kvalitě

Ponikelský též v rozhovoru naznačil, že se pro diváky chystá jedno překvapení, o němž se v současné době jedná. Nemohl však prozradit, o co půjde. Anglická Premier League je však pro Českou televizi uzavřenou kapitolou. Vysílací práva v současné době vlastní společnost provázaná s vlastníkem satelitní služby Digi TV, který tuto atraktivní fotbalovou soutěž vysílá na exkluzivním kanálu Digi Sport. ČT však vysílá Ligu mistrů, ovšem šéf ČT 4 si klade otázku, zdali vůbec na veřejnoprávní obrazovku patří. Cena je strašná, je to náš nejdražší dlouhodobý projekt, na který máme práva do konce příští sezony, konstatoval Jiří Ponikelský s tím, že pokud však nebudou držiteli práv, diváci o Ligu mistrů přijdou, protože ji nekoupí dle jeho slov Nova ani Prima.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).