Hlavní navigace

Marketplace bude podporovat i Windows Mobile 6.0

13. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mobilní Marketplace pro Windows Mobile se kvapem blíží. Pokus Microsoftu o následování AppStore a jeho obdob se už koncem července otevřel vývojářům, kteří mohou začít nahrávat své programy. Dobrou zprávou je, že nakonec budou podporovány i komunikátory a mobily nejen s novým systémem Windows Mobile 6.5, ale také se staršími systémy Windows Mobile 6.0 a Windows Mobile 6.1. Horší zprávou pro české uživatele je počáteční omezenost služby. V České republice totiž nebude hned od spuštění služby…

Mobilní Marketplace pro Windows Mobile se kvapem blíží. Pokus Microsoftu o následování AppStore a jeho obdob se už koncem července otevřel vývojářům, kteří mohou začít nahrávat své programy. Dobrou zprávou je, že nakonec budou podporovány i komunikátory a mobily nejen s novým systémem Windows Mobile 6.5, ale také se staršími systémy Windows Mobile 6.0 a Windows Mobile 6.1. Horší zprávou pro české uživatele je počáteční omezenost služby. V České republice totiž nebude hned od spuštění služby možné aplikace nakupovat (nebo naopak prodávat), takže přístupné budou jen bezplatné programy. Platební systém má být v České republice dostupný až v roce 2010.

Další podrobnosti jsou známy také o službě My Phone, tedy online prostoru pro skladování a zálohu dat z mobilního telefonu, kterou Microsoft v současnosti testuje. Kvůli hospodářské recesi zatím míří k ledu plán na placenou verzi služby. Dostupná bude základní bezplatná varianta poskytující prostor o kapacitě 200 MB. Microsoft má v plánu kromě podpory ve Windows Mobile vydat i klienta pro Symbian a také klienta v J2ME, aby byl možný snadný přenos dat mezi různými platformami. Zajímavostí pak je dálkové mazání uživatelských dat přes webové rozhraní například z odcizeného mobilu. (SmartMania.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).