Hlavní navigace

Markíza si po vzoru Novy registruje “vtipné” názvy kanálů. Včetně TV Haluška

6. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

K registraci ochranných známek o internetových domén dochází krátce poté, co Markíza získala od slovenské vysílací rady licenci pro další televizní kanál

Zábavný kanál zřejmě chystá na Slovensku televize Markíza, sesterská stanice české Novy. Poté, co jí slovenská Rada pro vysílání a retransmisi udělila licenci pro pro další celoplošnou digitální stanici, si registrovala ochranné známky pro názvy Žúr, Foor a TV Haluška. Jak upozornil server Omediach.com, Markíza neponechala nic náhodě a zakoupila i internetové domény stejných názvů: tvzur.sk, tvhaluska.sk, tvfoor.sk, foor.sk a fooor.sk.

Tipy C

K TÉMATU: Markíza Cinema, chystaný kanál slovenské Markízy, získala licenci pro DVB-T

Web připomíná, že Markíza sice získala licenci pro program Markíza Cinema, ale to může být jen zastírací manévr. Na kanál stejného názvu totiž Markíza získala licenci už dříve, a nakonec spustila novou televizi pod názvem Dajto (obdoba českého Fandy). “Je tedy pravděpodobné, že název opět změní,” míní server Omediach.sk. Markíza na Slovensku provozuje tři volně šířené kanály: kromě hlavní Markízy ještě ženský program TV Doma a mužský Dajto. Nova na Slovensku šíří placené kanály Nova Sport a MTV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).