Hlavní navigace

Markíze se rozbila nová obrazová stěna. Čeká na náhradu

29. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 1. 2008

Nejsledovanější slovenská televize, Markíza, má vážné technické problémy. Ty se objevily v novém televizním studiu, do kterého měla stanice přestěhovat svůj diskusní pořad Na tělo. Zatímco druhé nové studio funguje bez problémů a už dva týdny odtud Markíza vysílá zprávy a relaci Reflex, scénu pro Na tělo se nedaří uvést do provozu kvůli poškozeným součástkám pro obrazovou stěnu. Včera o tom informoval server Mediálne.sk.

BRAND24

Během zkušebního provozu došlo k závažné poruše videoprocesorů pro obrazovou stěnu a čekáme tak na náhradní zařízení z USA, řekla PR manažerka televize Ľudmila Raceková. Už dvě neděle, o kterých se Na tělo vysílá, musela Markíza relaci vytvářet v náhradních prostorách. První provizorní vysílání proto moderátorka Zlatica Puškárová uvedla omluvou: Nová scéna je technologicky poměrně náročná a my dolaďujeme všechny detaily. Chceme, aby bylo všechno ťip-ťop. O týden později se však moderátorka nového studia nedočkala také a jiné to možná nebude ani tuto neděli.

Slovenská Markíza patří do mediální skupiny CME, stejně jako česká televize Nova. Nejsledovanější televize v Česku spustila nové zprávy už 14. října minulého roku, tedy o čtvrt roku před svojí slovenskou kolegyní. Studio pro nedělní publicistikou relaci řešit ale vůbec nemusela, protože svoji Sedmičku kvůli úspěšnějším Otázkám Václava Moravce už dříve zrušila.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).