Hlavní navigace

Maxthon 3 je realitou, podporuje WebKit i Trident

26. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po hodně dlouhém vývoji a testování nyní konečně světlo světa spatřila ostrá verze prohlížeče Maxthon 3. Jeho třetí generace je zajímavá především tím, že aktivně využívá dvě jádra. Nadále může fungovat jako nadstavba pro Internet Explorer, ale nově používá i jádro WebKit. Maxthon se dvěma jádry koketoval již v dávnějších dobách, kdy kromě jádra Internet Exploreru mohl volitelně využívat i Gecko, ale jeho podpora byla omezena. Řada funkcí při přepnutí na Gecko nebyla dostupná, takže se toto…

Po hodně dlouhém vývoji a testování nyní konečně světlo světa spatřila ostrá verze prohlížeče Maxthon 3. Jeho třetí generace je zajímavá především tím, že aktivně využívá dvě jádra. Nadále může fungovat jako nadstavba pro Internet Explorer, ale nově používá i jádro WebKit. Maxthon se dvěma jádry koketoval již v dávnějších dobách, kdy kromě jádra Internet Exploreru mohl volitelně využívat i Gecko, ale jeho podpora byla omezena. Řada funkcí při přepnutí na Gecko nebyla dostupná, takže se toto řešení moc neujalo. Nový Maxthon 3 však přichází s plnohodnotnou podporou enginů WebKit a Trident.

Maxthon 3 má také modernizované GUI a poskytuje i řadu dalších zajímavých funkcí. Za všechny můžeme zmínit online synchronizaci záložek (oblíbených položek), ovládání tzv. gesty myší, nástroj k blokování reklamních prvků na webových stránkách nebo funkci multi-share pro poskytnutí výsledků vyhledávání napříč předními vyhledávači. Nový Maxthon 3 podporuje Windows XP a vyšší. Instalační balíček lze stahovat z http://www.max­thon.com/mx3. Minimálně za vyzkoušení určitě stojí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).