Hlavní navigace

Měli jsme přijít na debatu o Radiu Wave, připouští člen Rady ČRo

7. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
7. 1. 2009

Rada Českého rozhlasu se měla zúčastnit listopadové veřejné debaty o Radiu Wave v pražském Divadle Archa, aby mohla vysvětlit svůj postoj k vysílání této stanice a důvody, proč musela opustit jedinou analogovou frekvenci 100,7 MHz v Praze a středních Čechách. Časopisu A2 to řekl radní Pavel Hazuka, který je zároveň ředitelem Památníku národního písemnictví a Národní knihovny.

K TÉMATU: Co zaznělo na veřejné diskusi o Radiu Wave?

cif 24 - early cena - média

S přechodem Radia Wave na digitál jsem souhlasil, stanice tím nijak neutrpěla. Jinak si myslím, že do schématu Českého rozhlasu patří. Nevím, co by Rada měla ještě udělat. Možná se někdo z ní mohl zúčastnit diskusního pořadu, který byl v nějakém divadle, a některé věci vyjasnit. Ale předsednictvo se tam rozhodlo nejít, řekl Hazuka v rozhovoru pro A2. Kauzu s obviněním Radia Wave z propagace fašismu, ke kterému došlo na říjnovém výjezdním zasedání rady v Ostravě, Hazuka považuje osobně za uzavřenou, protože se sám ostravského jednání ani nezúčastnil.

Veřejnou debatu o Radiu Wave v Divadle Archa pořádal 11. listopadu server DigiZone.cz a zúčastnil se jí generální ředitel ČRo Václav Kasík, ředitel pražského Radia 1 Saša Michailidis, šéfredaktorka Radia Wave Judita Hrubešová, hudební dramaturg Radia Wave Tomáš Turek, vedoucí redaktor webu ČRo Digital Filip Rožánek, bývalý radní ČRo Štěpán Kotrba a aktivistka Marie Čtveráčková. Členové Rady ČRo i programový ředitel ČRo Richard Medek účast na debatě odmítli.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).