Hlavní navigace

Měli jsme příslib stovek milionů korun, tvrdí zástupci Minority

19. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
19. 4. 2007

Společnost Minority, poslední neúspěšný žadatel o licenci pro zemské digitální televizní vysílání, jehož žaloby proti průběhu licenčního řízení dosud leží nevyřízené na Městském soudu v Praze, měla v době žádosti o licenci přislíbeny stovky milionů korun od investorů. V reakci na komentář serveru Česká média to uvedli představitelé firmy Jiří Chvojka a Luděk Staněk.

Místopředseda představenstva společnosti Minority Jiří Chvojka už minulý týden pro server DigiZone.cz uvedl, že jedním z důvodů vyřazení projektu plnoformátové digitální televize 5TV byl podle Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) nedostatek finančních prostředků. Rada ve svém odůvodnění, proč Minority nezískala vysílací licenci uvedla, že firma disponovala prostředky v řádu statisíců korun. Podle Chvojky ale měla v době slyšení před RRTV na účtu 20 milionů Kč.

BRAND24

Připravili jsme projekt, který jsme předvedli významným českým firmám a – světe, div se – náš nápad je zaujal, takže jsme od nich obdrželi smluvní příslib finanční podpory v řádech stovek milionů korun. Už do začátku jsme měli na účtech 20 milionů korun v hotovosti pouze na přípravné práce. Myslíme, že s výjimkou projektů, za nimiž stáli významní zahraniční majitelé, neměl právě financování nikdo tak zvládnuté jako my, píší Chvojka se Staňkem.

Kromě toho Minority uzavřela dohody s významnými hráči na trhu v oblasti interaktivních technologií. Považujeme náš projekt za opravdu digitální, nikoliv pouze televizní. Tudíž nám sehnané prostředky na zahájení a stabilizaci provozu v prvních několika letech stačí, protože náš projekt počítá se spoustou „triků“ a nových postupů, které celou realizaci výrazně zlevní, dodali zástupci firmy Minority.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).